Levenstraan
Wederom geen erehaag
Frank Fabian van Keeren is meester in de light verse, absurdisme en vormvaste beschouwingen. Gegarandeerd plezier vanaf de eerste keer openslaan tot achtmaal herlezen. In <i>Wederom geen erehaag</i> nemen de schlemiel en de antiheld het
Thuiskomen is iets achterlaten + gratis film
Het leven is een opstand, liefde een spel. In de wereld van ieder voor zich vindt Maurits het geluk als vuilnisman, de puinhoop in de wereld opruimen. Ondertussen de liefde onderhouden en vrijheid koesteren? Het knelt. Hij droomt van de confrontatie.
Vrijspraak
Vooroordelen blijven bestaan, Mo is de Marrokaan, de smeris is niet te vertrouwen en in plaats van vrouwen kun je nog altijd beter kippen houden. In Vrijspraak zoeken dertien schrijvers met hun gedichten de grenzen op van het ontoelaatbare.
Honing voor de blinden
Hoop, liefde en religie staan centraal in dit debuut van René Frese (1946). Als fotograaf reisde, fotografeerde, exposeerde en woonde hij over de hele wereld. Overal zag hij de mens zoeken naar dezelfde thema's in het leven. Zo ook hijzelf.
Het is koud waar ik niet ben
Een bildungsboeket van excentrieke excessen, zelfoverschatting, verstild leed, politieke woede. Soms neurotisch, dan weer psychotisch, als een postmoderne Dante op zoek naar de vervleselijkte poëzie.
Kapitaalfout
De tijdgeest vanuit vijftien dichters. Van principes en meningen via verwondering naar schertsende afschuw. Politiek, dagelijkse beslommeringen, zonden en liefde keren meermaals terug middels een verzameling ernstige en satirische stijlen.
Gelukzoeker
De strooptocht naar de onzinnigheid van geluk en het alledaagse. Geluk, is dat er eigenlijk wel? Waar vinden we het? Soms in de kleinste dingetjes, dan weer in de grootste wensen. Heftig, katers, flaneren, liefde en ruzie gaan hand in hand.
Geef ze brood en spullen
Tijd voor reflectie, zelfontplooiing en zelforganisatie is er niet meer. Klagen mag onder het mom van vrijheid van meningsuiting, maar wie in opstand komt wordt met een stigma weggezet, zoals beschreven in het gedicht ‘Anarchisten rijmen niet’.
De betonnen kamer van adolescentie
In de avonduren leeft hij als een avonturier, brak in de ochtend. Verliefd als een vogel, eenzaam in zijn kamer. Het terugkomende personage als spiegel van de individualiserende wereld. Ervaringen, gevoelens en spanningen.
Ook te koop: Foon
Dit is een zelfstandig werkende telefoon waarin een SD-kaart met 16 GB geheugen is ingebouwd, Standaard leveren we de Foon met een 30-tal gedichten.
Wie een nummer draait, krijgt de bijbehorende gedicht te horen. Als je niet op poëzie zit te wachten, kun je de SD-kaart vullen met eigen audiofragmenten en elk fragment voorzien van een apart ‘Foon-nummer’. Op die manier kun je de Foon ook gebruiken voor rondleidingen in musea, hints in escape rooms, moppen-telefoon in speeltuinen of wachtkamers.
Verkrijgbaar in tafel- en wandmodel en in verschillende kleuren: oranje, grijs, groen, …
Lees meer >