No products in the cart.

Live poëzie productie

De Poëzie Centrale verrast, brengt blijdschap, ontroert en zorgt voor een unieke en intieme poëzie beleving via ouderwetse telefoons.

Hoe werkt het

IMG_6571

Het publiek

Hoort en ziet ouderwetse telefoons. Wie opneemt krijgt een dichter aan de telefoon. Samen doorlopen zij een live keuzemenu met enkele vragen. Aan de hand van de gegeven antwoorden komt de bezoeker uit bij het gedicht dat het beste aansluit bij zijn of haar wensen: kritisch, liefdevol of grappig? Lang of kort? Zwaarmoedig of luchtig?

jongetje aan de telefoon

De bezoeker

Kan op eigen initiatief de hoorn pakken. Door het juiste nummer te draaien krijgt de beller een dichter van de Poëzie Centrale aan de telefoon. Zo kan iedereen op elk gewenst moment een gedicht aanvragen.

IMG_3301-2

De telefoons

Staan in verbinding met elkaar via een centraal punt, het hart van de Poëzie Centrale. Vanuit dit centrale punt kunnen de dichters van Proces-Verbaal kiezen welke telefoon zij laten rinkelen. De snoeren werken we natuurlijk zo weg dat niemand er over struikelt.

De centrale kunnen we aankleden met stoffige huiskamerdeco of flitsende lichteffecten en een rookmachine.

In de Poëzie Centrale (binnen situatie)

De dichters

Kunnen met draadloze telefoons bellen, waardoor het centrale punt geen deel uit hoeft te maken van het decor.

Zo kan de Poëzie Centrale bijvoorbeeld gemakkelijk in een bibliotheek opgebouwd worden of kunnen de dichters ook ongezien opgaan in het publiek. In de praktijk zorgt zichtbaarheid voor de meest verrassende reacties.

UV Telefoon

Voorproefje?

Voor een geautomatiseerd voorproefje van de Poëzie Centrale bel je 24/7 de Poëzie Computer. Dit luisterbelspel biedt een vlugge shot poëzie (toets 1) of een uitgebreid keuzemenu dat leidt naar een gedicht op maar (toets 2). Bel tegen lokaal tarief: 085-3018051

Contact

Fantaseren over de mogelijkheden? Vragen? Bel 06-16441633, of mail:

    In de krantjes

    [rev_slider alias=”h4-slider-half-newspaper”]

    De Poëzie Centrale trekt sinds 2017 langs festivals en evenementen, waaronder: