Vergeet je mobiele telefoon, de Poëzie Centrale is er!

De Poëzie Centrale van Proces-Verbaal is een installatie voor feesten, festivals, entertainment en andere evenementen. De Poëzie Centrale verrast, brengt blijdschap, ontroert en zorgt voor een unieke en intieme poëzie beleving.

Onderstaande video geeft een impressie, voor meer informatie scroll verder naar beneden.

Hoe werkt het?

Op locatie zijn een vijftal klassieke telefoontoestellen verspreid. Deze telefoons staan in verbinding met elkaar via een centraal punt, het hart van de Poëzie Centrale. Vanuit dit centrale punt kunnen de dichters van Proces-Verbaal kiezen welke telefoon zij nu weer laten rinkelen. De bezoeker die opneemt doorloopt een live keuzemenu met tal van vragen. Aan de hand van de gegeven antwoorden komt de bezoeker uit bij het gedicht dat het beste aansluit bij zijn of haar wensen: kritisch, liefdevol of grappig? Lang of kort? Zwaarmoedig of luchtig?

Hoe ziet het er uit?

Bezoekers kunnen ook op eigen initiatief bellen met de dichters. Zo heeft men de mogelijkheid om op elk gewenst moment een gedicht aan te vragen.

De dichters zelf bellen met draadloze telefoons, waardoor het centrale punt geen deel uit hoeft te maken van het decor. Zo kan de Poëzie Centrale gemakkelijk in bijvoorbeeld een bibliotheek opgebouwd worden en kunnen de dichters ongezien opgaan in het publiek. Maar Proces-Verbaal beschikt ook over de middelen om de centrale te decoreren als opvallend straattheater. En als fantasievolle, industriële Poëzie Centrale inclusief heftige rook en lichteffecten.

Poëzie Centrale als straattheater tijdens Oerol (2017).
poëzie centrale in bibliotheek tijdens poëziefeest
Poëzie Centrale in de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid, tijdens het Poëziefeest (2017).