No products in the cart.

Poëzie Karaoke

Non-dichters, betreed het podium, voer het publiek met je stem en ben een alwetend intellectueel. Geen Abba maar Slauerhoff.

Hoe werkt het

IMG_4158

Het publiek

…luistert vol spanning naar de aanwijzingen van de showmaster. Een enkeling twijfelt niet langer meer aan zijn of haar eigen kunnen en springt op om het podium te betreden. De showmaster zorgt voor een passende aankondiging. En onder luid applaus van alle aanwezigen betreed de non-dichter uit het publiek het podium.

Poëzie Karaoke in de Herman Brood bus 4

De deelnemer

…kiest via een ingebouwde touchscreen een gedicht uit een bonte verzameling van bekende en minder bekende dichters. Kies een gedicht op basis van de titel, tijdsduur of sfeerbeeld – de tekst blijft nog een verrassing. Maar weldra gaat het balletje rollen en verschijnen de woorden op het scherm. Non-dichter, bespeel het publiek met jouw retorica en charisma!

karaoke apocalypso

De karaoke

…is begonnen. De zaal leest mee op een groot scherm. Regel voor regel verschijnt de tekst en ontdekt iedereen waar het gedicht over gaat. De selectie van gedichten belooft een hilarische avond Poëzie Karaoke: vrouwen die mannen opgeilen met erotische strofes; krijg het schaamrood op je kaken als het gedicht halverwege een vreemde wending neemt; of ga voor meelijdende kreten uit het publiek als je een gitzwart gedicht blijkt voor te dragen. Dit is Poëzie Karaoke!

showmaster

De showmaster

…zorgt ervoor dat alle deelnemers overspoeld worden door luid gejuich en applaus. En wanneer nodig helpt hij met de techniek: touchscreen, gedicht selecteren, microfoon harder/zachter, rookmachine, etc.

In de standaard programmering zorgt de showmaster ervoor dat na elke 30 minuten Poëzie Karaoke de sessie wordt beëindigd. Zo kan het publiek weer even een dansje wagen en nieuwe moed in drinken. Een doorlopend programma kan natuurlijk ook. Neem contact op om over de mogelijkheden te fantaseren.

Herman Brood bus

Poëzie Karaoke kan overal, in de kroeg, festivaltent of caravan. Maar de Herman Brood bus heeft zich meermaals bewezen als allerbeste setting voor Poëzie Karaoke. De bus is voorzien van gezellige verlichting en zitjes. Een lang gangpad door het midden vormt de weg naar het podium waarover elke karaoke deelnemer een luid applaus in ontvangst kan nemen. Als de bus vol zit sluit de showmaster de deuren en kan het publiek genieten van een sessie intiem karaoke plezier.

En natuurlijk de buitenkant: een originele Brood-schildering. Een rijdend kunstwerk en legendarisch decorstuk!

Dankzij een samenwerking met Stichting Hubert (Nijmegen) rijdt deze bus met de Poëzie Karaoke straks misschien wel naar jullie festival.

Showmaster & meubel

De standaard Poëzie Karaoke set bestaat uit een showmaster, eikenhouten spreekgestoelte met ingebouwd touchscreen en een groot publieksscherm (beamer of tv). Eventueel zorgen we voor extra licht- en rookeffecten voor nog meer sensatie.

De Poëzie Karaoke bevat een dertigtal gedichten van o.a.: Slauerhoff, Annie M.G. Schmidt, Hans Andreus, BoterBoter, Drs. P, Ingmar Heytze, Hausmagger, Jelmer van Lenteren, Maurits Verhoef en Jasper Serraris. Heeft u een verzoekje? Laat het ons weten!

Poëzie Karaoke

Contact

Heeft u verzoekjes? Vragen? Bel 06-16441633, of mail: