In de media

De Nijmeegse Poëzieweek 2019 is voorbij. Hieronder volgen de berichten in de media over onze activiteiten:

Brabants Dagblad: ‘Vandalisme-kunst’ van Bosschenaar Ralph Posset verwijderd van gevel Museum het Valkhof in Nijmegen (05-02-2019)

Gelderlander: ‘Vandalisme-kunst’ verwijderd van gevel Valkhof, geen aangifte (04-02-2019)

Gelderlander: Vandalisme of kunst? Posset zoekt de aandacht op (01-02-2019)

Gelderlander: Volkskunstenaar ‘signeert’ Valkhof Museum (31-01-2019)

Beeldmateriaal

Poëzieweek 2019 met Proces-Verbaal

Beleef de poëzie een keer anders, anders dan saaie boekpresentaties in stoffige zaaltjes en grijze dichters. Beleef poëzie met Karaoke en betreedt zelf het podium om jouw charisma uit te dragen. Of bezoek onze expoëzitie, die de grens tussen ‘kunst’ en ‘poëzie’ verbleekt. Sowieso zijn alle grenzen doelloos. Tijdens de Poëzieweek 2019 verzorgt Proces-Verbaal een uitgebreid poëzie programma in de Paraplufabriek, van 1-3 februari:

Vrijdag 1 februari

18:00 – 22:00 uur // Deuren open expoëzitie: Zo plat als een dubbeltje___

20:30 – 20:45 uur // Officiële opening expoëzitie: Zo plat als een dubbeltje___

21:00 – 21:30 // Boekpresentatie: Het is koud waar ik niet ben – door Jelmer Esmyn van Lenteren

22:00 – 23:59 // Poëzie Karaoke tot in de late uurtjes.

Zaterdag en zondag, 2-3 februari

12:00 – 18:00 uur // Deuren open expositie: Zo plat als een dubbeltje___


Expoëzitie: Zo plat als een dubbeltje___

Proces-Verbaal en de beeldende kunstenaars Jordy Koevoets, Peer Vink en Ralph Posset presenteren u, Zo plat als een dubbeltje___.

“Kom tot je realiteitswaan door de alledaagse platheid der dingen. Zo plat als een dubbeltje__ is een expositie die zoveel mogelijk wil schuren en schoppen. En van aanpakken weet. Zo is de kunst verheven tot entertainment en is de ivoren toren van de poëzie – die enkel door de doven werd gelezen – neergehaald. Wat blijft er over? Een platgewalst dubbeltje.”

Er wordt buiten de zoveel benoemde lijntjes gekleurd om een niet-indrukwekkende wereld neer te zetten die zich ergens tussen de termen ‘poëzie’ en ‘kunst’ bevindt. Een Bacchanalia van beelden. Hevig onder invloed ondervinden wij de veelvoud. Regenwouden vol stellige meningen.

Kan het groter? Kan de platheid der dingen nog uitbundiger gevierd worden? Zo plat als een dubbeltje__ voert de strijd tussen werkelijke informatie en loze leuzen die slechts dienen als vermaak. Wordt het niet steeds lastiger om daarin onderscheidt te maken? Ervaar zelf de wereld die hunkert naar realiteitswaan(zin).

Officiële opening – Vrijdag 1 feb om 20:30 uur, in de Expoplu
Zaterdag 2 feb. & zondag 3 feb. geopend van 12:00 – 18:00 uur.


Boekpresentatie: Het is koud waar ik niet ben (J.E. van Lenteren)

jelmer esmyn van lenteren

Als opwarmertje en voorbeeld voor de Poëzie Karaoke draagt Jelmer Esmyn van Lenteren voor uit zijn debuut bundel. ‘Het is koud waar ik niet ben’ verscheen eind oktober 2018 bij uitgeverij Proces-Verbaal. Ingmar Heytze noemde Jelmers werk “tot gedichten gestolde blues”. Na maandenlang zwerven van stoep naar matje en van stad naar stad, woont Jelmer sinds kort in de omgeving van Nijmegen. Reden genoeg om dit debuut en de dichter zelf nog één keer goed in het zonnetje te zetten in zijn favoriete Nijmeegse hangplek: de Plu Pub. Luister naar voordrachten door de meester zelf, overigens ook niet onaardig mondharmonicaspeler.

Aanvang: 21:00 uur in de Plu Pub.


Poëzie Karaoke

poëzie karaoke

Karaoke zonder songteksten, maar mét gedichten. Oftewel: Poëzie Karaoke, een nieuwe productie van Proces-Verbaal. Zingen is verleden tijd, in deze Poëzie Karaoke bar draait het om charisma en retorica. De spelregels zijn simpel: kies een gedicht van een bonte verzameling bekende en minder bekende dichters. Volg je gevoel en kies puur op basis van auteur, titel of onderwerp. Na een aankondiging van onze showmaster, betreed je het podium en bespeel je het publiek. Pas dan kom je erachter waar het gedicht nu eigenlijk over gaat!

Aanvang: 22:00 uur in de Plu Pub.


Check ook het Facebook evenement voor meer informatie over onze activiteiten en de kunstenaars. En love die Instagram want dat is toch de shit?!

Meer informatie over de Nijmeegse Poëzieweek en andere programma onderdelen: www.literaireactiviteitennijmegen.nl/poezieweek/

Bezoekadres:

Paraplufabriek (Expoplu en Plu Pub)
Van Oldenbarneveltstraat 63-A
6512 AT Nijmegen