Foto verslag Poëzieweek 2018

Aankondiging

Van donderdag 25 januari tot en met woensdag 31 januari is het weer Poëzieweek. In Nijmegen vieren we dat met een week lang Poëzie op allerlei locaties. Proces-Verbaal verzorgt een uitgebreid programma in de Paraplufabrieken, met onder andere:

Expoëzitie: Brengt poëzie onder ogen
Vrijdag 26 jan. t/m woensdag 31 jan. van 12:00 – 20:00 uur. Gratis entree.

Boekpresentatie: Kapitaalfout
Zaterdagavond 27 jan. van 20:00 – 23:00. Inclusief muziek en drank. Gratis entree.

Lees hieronder meer informatie per evenement, of check de evenementen op onze Facebookpagina.

 Expoëzitie: Audio/Visual/Poëzie

Tijdens de Nijmeegse Poëzieweek zorgt Proces-Verbaal voor een poëziebeleving in de expositieruimte van de Paraplufabriek: Expoëzitie. Door gebruik van beeldende en audiovisuele technieken wordt poëzie een kunstvorm die zich niet beperkt tot alleen boeken.

De Expoëzitie is ook leuk voor kinderen tijdens de Poëzieweek: luister via ouderwetse telefoons naar poëzie en schrijf je eigen gedicht op oude typemachines.

Vrijdag 26 jan. t/m woensdag 31 jan. van 12:00 – 20:00 uur. Gratis entree.

Boek release party: Kapitaalfout

“Vergeet de regels en wetten. Waar sta jij voor? Wat zijn jouw idealen waarmee jij de wereld denkt nog beter of mooier te maken? Welke ideeën hou jij erop na? Wat wil jij delen, wat wil jij geven, wat wil je nemen? Of wat hou jij thuis in de kluis? Wees niet bang, schrijf instinctief!”

Met die woorden nodigde Proces-Verbaal afgelopen zomer schrijvers uit mee te werken aan een nieuwe boek. Uit de tientallen inzendingen zijn 15 dichters geselecteerd. Wij willen een gevarieerd beeld laten zien van mensen met een bijzondere kijk naar de wereld en de maatschappij. Het resultaat is een honderd pagina tellende dichtbundel met een mix over idealen, ideeën en perspectieven. Het wordt een boek waarin we beginnende en ervaren dichters een kans bieden om hun poëzie en proza te publiceren, een verzameld werk met een ruime oplage: tastbaar.

Tijdens de Nijmeegse Poëzieweek verzorgt Proces-Verbaal een uitgebreid programma met voordrachten door de schrijvers zelf. Waarvan sommigen hun poëzie combineren met muziek en beeldende kunst.

Zaterdagavond van 20:00 – 23:00. Inclusief muziek en drank. Gratis entree.

 Paraplufabriek

De Paraplufabriek vind je in de Van Oldenbarneveltstraat 63A te Nijmegen. Vroeger was dit een – jawel – paraplufabriek. Nu zijn er verschillende kleine ondernemers te vinden, zoals een kapper, wijnhandelaar, tattoo shop, kunstenaars, veganistisch restaurant. En sinds kort ook een eigen ruimte voor Proces-Verbaal, een winkel vol licht en gedicht.