No products in the cart.

Recalcitrant en pluriform, zo brengen we poëzie tot leven!

Wie, wat, hoe, waar?

Proces-Verbaal is een recalcitrante, pluriforme uitgeverij voor en door schrijvers met een focus op poëzie. In 2014 startte wij Proces-Verbaal Publisher, omdat we voor onze dichtbundel een professionele uitstraling, inclusief uitgeverslogo op de kaft wilden hebben. We registreerden een handelsnaam, vroegen ISBN-nummers aan en plots was daar de uitgeverij waar wij niet op zaten te wachten!

Anno 2021 hebben we meerdere boeken en bloemlezingen uitgebracht voor onszelf en andere dichters. We werkten met tientallen schrijvers en kunstenaars samen, in boekvorm, exposities, theater en met de uitvoering van onze poëzie producties en installaties voor festivals en evenementen.

Licht & Gedicht, onze drukkerij is gevestigd in de Paraplufabriek te Nijmegen. Voor de nabije toekomst werken we hard aan een galerie. Daar willen we schrijvers en kunstenaars naast elkaar laten exposeren. Voor ons is poëzie veel meer dan letters samengevat in een boekje. We bevrijden de poëzie uit de ivoren torens van de literaire wereld en plaatsen haar terug onder de mensen. Poëzie leeft!

Jasper Serraris & Maurits Verhoef

IMG_3984

Missie

Proces-Verbaal verspreidt een solidaire boodschap om polarisering van de samenleving tegen te gaan; voor een eerlijke balans tussen inspanning en profijt; bewustzijn vergroten over het klimaat en eenieders omgeving; de collectieve kennis en individuele fantasie te doen rijzen voorbij de maan. Wij werken zonder winstoogmerk en houden onze boekenprijzen zo laag mogelijk. Wij willen dat poëzie iedereen bereikt en iedereen verbindt!

IMG_4041

Uitgeverij / Drukkerij

Wij beschikken over alle middelen om een boek uit te geven. Van redactie, opmaak, ISBN, druk en inbinden, tot distributie via het Centraal Boekhuis naar alle boekhandels in Nederland en België. In onze werkruimte kunnen wij/kan jij met onze stencil-, druk-, snij- en bindmachines volledig DIY boeken maken tot een oplage van enkel honderden. Voor grotere oplages werken wij met een vaste drukker. Samen jouw dichtbundel vorm geven? Neem contact op als je denkt dat we je kunnen helpen!

De harde kern

is net zo zacht als een ei. Wie veel geeft, krijgt bij ons veel terug. Wie uitvliegt blijft familie.

Oprichter, techneut, schrijver

Jasper Serraris

Jasper studeerde elektro- en audiotechniek. Voor Proces-Verbaal ontwikkelt hij de techniek achter de producties zoals de Poëzie Centrale en de Foon. Samen met Maurits schreef hij in 2014 de dichtbundel ‘Wat er gezegd is‘. In 2016 bracht hij zijn solo dichtbundel ‘Geef ze brood en spullen‘ uit. Zijn gedichten gaan vaak in op maatschappelijke conflicten. Soms activistisch, of vol sarcasme en dubbelzinnige beeldspraak. ``Omdat men de wetenschap niet meer wil geloven, ben ik poëzie gaan schrijven.``

Oprichter, curator, schrijver

Maurits Verhoef

Maurits is autodidact, naïef en schrijft puur, zonder censuur. Hij bracht in 2014 een gezamenlijke dichtbundel uit samen met zijn jeugdvriend Jasper Serraris. In 2015 bracht hij zijn solo dichtbundel uit ‘De Betonnen Kamer van Adolescentie‘. En in 2017 zijn dichtbundel Gelukzoeker. Het schrijven draait bij hem om ervaren. In de breedste zin van het woord. “Leven is ervaren, ervaren is schrijven.”

Redacteur, schrijver

Jelmer van Lenteren

Hij durft zich onder het publiek te begeven, ze te filmen met alle ongemakkelijkheid van dien, hij schrijft, overdrijft, schuwt de zon, hekelt het donker. Jelmers debuut verscheen 27 oktober met de titel ‘Het is koud waar ik niet ben‘, uitgegeven door Proces-Verbaal.

Vormgever, redacteur

Douwe van der Werf

Zoals het een echt rebelse kunstenaar betaamt heeft hij de kunstacademie ingeruild voor de levenslange cursus autodidact. Hij schrijft niet, maar leest des te meer. Lothar Press is zijn eigen uitgeverij. Bij Proces-Verbaal werkt hij achter de schermen aan onze online en offline vormgeving, zoals hij doet voor het Poëzie Belspel. Hij houdt van kaas, wandelen en loopt ons de deur plat met frisse ideeën. Check: lotharpress.nl / douwevanderwerf.com

Contact

E-mail: info@proces-verbaal.nl

Telefoon: 024-6690053

Bezoekadres

Paraplufabriek
Van Oldenbarneveltstraat 63A
6512 AT Nijmegen

Administratief

Productiehuis Proces-Verbaal VOF

Voorstadslaan 162
6541 SW Nijmegen

KvK: 58822917
BTW: NL001564093B07

Media

We waren live op onder andere: