No products in the cart.

Ervaar de stad Breda door de ogen van stadsdichter Maurits Verhoef met zijn onverwoestbare arbeiderspoëzie. Hij ging van dichter naar arbeider naar stadsdichter. Twee jaar lang beschreef hij het leven in de stad, waarmee hij een haat-liefdeverhoudin

15,00

‘Je kunt een vrouw maximaal zeven keer vouwen voordat ze niet meer meebeweegt. Dat heb ik onderzocht.’   Yanaika Zomer plooide zich jarenlang schijnbaar moeiteloos van meisje tot moeder, van maagd tot matrone, van mantelzorger tot minn

18,50

De beeldende poëzie van Isis van Geffen (1997) is vreemd, onontkoombaar en onverwachts, maar altijd raak en opwindend. In Van Geffens gedichten worden existentiële angsten benaderd met humor en wordt de waanzin van de volwassenenwereld voorzien van

18,50

Jasper Serraris zoekt in zijn nieuwe dichtbundel ‘Meer hout op het vuur’ naar de grenzen van verbintenis, moed en adrenaline. Het valt Serraris op dat er steeds meer mensen zijn die burgerlijke ongehoorzaamheid niet schuwen. Kijk naar de boerenpr

13,1249,00

René heeft in 2022 besloten uit het leven te stappen. 'Levenstraan' is voor iedereen die een dierbare heeft verloren aan een guerrillaoorlog met een onzichtbare vijand. Een getuigenis van een aflopende levensfase op weg naar een nieuw avontuur.

14,99

Frank Fabian van Keeren is meester in de light verse, absurdisme en vormvaste beschouwingen. In 'Wederom geen erehaag' nemen de schlemiel en de antiheld het tegen elkaar op in een strijd die geen winnaar verdient.

14,99

Het leven is een opstand, liefde een spel. In de wereld van ieder voor zich vindt Maurits het geluk als vuilnisman, de puinhoop in de wereld opruimen. Ondertussen de liefde onderhouden en vrijheid koesteren? Het knelt. Hij droomt van de confrontatie.

14,99

Vooroordelen blijven bestaan, Mo is de Marrokaan, de smeris is niet te vertrouwen en in plaats van vrouwen kun je nog altijd beter kippen houden. In Vrijspraak zoeken dertien schrijvers met hun gedichten de grenzen op van het ontoelaatbare.

14,99

Hoop, liefde en religie staan centraal in dit debuut van René Frese (1946). Als fotograaf reisde, fotografeerde, exposeerde en woonde hij over de hele wereld. Overal zag hij de mens zoeken naar dezelfde thema's in het leven. Zo ook hijzelf.

11,99

Een bildungsboeket van excentrieke excessen, zelfoverschatting, verstild leed, politieke woede. Soms neurotisch, dan weer psychotisch, als een postmoderne Dante op zoek naar de vervleselijkte poëzie.

4,9911,99
Sold

De tijdgeest vanuit vijftien dichters. Van principes en meningen via verwondering naar schertsende afschuw. Politiek, dagelijkse beslommeringen, zonden en liefde keren meermaals terug middels een verzameling ernstige en satirische stijlen.

9,99
Sold

De strooptocht naar de onzinnigheid van geluk en het alledaagse. Geluk, is dat er eigenlijk wel? Waar vinden we het? Soms in de kleinste dingetjes, dan weer in de grootste wensen. Heftig, katers, flaneren, liefde en ruzie gaan hand in hand.

14,99

Tijd voor reflectie, zelfontplooiing en zelforganisatie is er niet meer. Klagen mag onder het mom van vrijheid van meningsuiting, maar wie in opstand komt wordt met een stigma weggezet, zoals beschreven in het gedicht ‘Anarchisten rijmen niet’.

4,999,99
Sold

In de avonduren leeft hij als een avonturier, brak in de ochtend. Verliefd als een vogel, eenzaam in zijn kamer. Het terugkomende personage als spiegel van de individualiserende wereld. Ervaringen, gevoelens en spanningen.

9,99
Sold

Vervelen doet het leven nooit, een kritisch oog, waarnemingen eigenzinnig vertaald in woord. "Wat er gezegd is" markeert het startpunt van Proces-Verbaal. En zoals een echte klassieker, luxueus uitgegeven in hard cover en een tijdloos design.

14,99

Ook te koop: Foon

Dit is een zelfstandig werkende telefoon waarin een SD-kaart met 16 GB geheugen is ingebouwd, Standaard leveren we de Foon met een 30-tal gedichten.

Wie een nummer draait, krijgt de bijbehorende gedicht te horen. Als je niet op poëzie zit te wachten, kun je de SD-kaart vullen met eigen audiofragmenten en elk fragment voorzien van een apart ‘Foon-nummer’. Op die manier kun je de Foon ook gebruiken voor rondleidingen in musea, hints in escape rooms, moppen-telefoon in speeltuinen of wachtkamers.

Verkrijgbaar in tafel- en wandmodel en in verschillende kleuren: oranje, grijs, groen, …

geniet van het moment
dat je groot bent
dat je alles kunt kopen
voordat je dood bent

Uit: Geef ze brood en spullen (Geniet maar even, Jasper serraris)